17 Aralık 2008 Çarşamba

Göç zamanı



Çok bilinmeyen bir yazar,ama Göç zamanı adlı hikaye kitabı,okunması gereken 100 temel eser içerisinde yer alıyor.Kitaba ismini veren hikaye yani göç zamanı ölümü torununa muhteşem bir şekilde anlatan dedenin hikayesi,derhal okunmalı,bu arada münadi kelimesinin ne olduğunu bu kitapdan sonra öğrendim

YAZAR HAKKINDA;

19 Haziran 1928 tarihinde İstanbul’da doğdu, 10 Kasım 1975 tarihinde İstanbul’da vefat etti. Tam adı, Mehmet Bahattin Özkişi. İstanbul’da 20. Yıl İlkokulu (1939), Karagümrük Ortaokulu (1942; şimdiki adı: Ahmet Rasim Ortaokulu) ve Sultanahmet Sanat Enstitüsü’nde (1946) okudu. Almanya’da Elektrik Ark Kaynak Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra kaynak öğretmenliği konusunda ihtisas yaptı. Devlet Havayolları’nda oto makinisti (1951-55); 1956’dan vefatına kadar da İTÜ’de kaynak öğretmeni olarak çalıştı. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın teşvikleriyle yazmaya başlayan ve Akbaba dergisinde mizah öyküleri de yayımlayan (1960-65) Bahaeddin Özkişi, Köse Kadı ve Sokakta adlı romanlarıyla tanındı. Açık, yalın ve samimi bir dille kaleme aldığı tarihi romanlarının yanı sıra düşünce ve duygu yönü ağır basan öyküleriyle dikkat çekti.

KİTAP HAKKINDA;

Siz hiç sabaha karşı bir ses duydunuz mu? Yollarda ilk ayak seslerinden çok daha önce, bir ses?
Bir ney ahenginde erimiş bir çağrı, sizi içinizden kavrayıp bir yere, uzak, renkli, bilinmez ve esrarlı bir yere çekti mi?
Bilir misiniz Münâdi nedir ve Göç nasıl olacaktır?

Münadi;Kamuya duyurulmak istenilen şeyleri yüksek sesle haber vermeyi iş edinmiş olan kimse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder